Žijeme v době internetových technologií, podle čehož by se měla řídit každá moderně zařízená firma. V drtivé většině z nich se nachází počítače, které pochopitelně potřebují připojení na soukromý server. Na něm si pak můžete sdílet dokumenty, a navíc budete mít daleko lepší přehled o datech, jež ve vaší firmě kolují. Nemusíte si kupovat server nový, neboť to je v počátku podnikání dost velká investice.
Proč si vlastně pořídit vlastní server?
V případě pořízení vlastního serveru budete moci sdílet nejen data a soubory, ale také hardware v podobě tiskáren nebo například faxu. Nebojte se pořídit si server z bazaru, protože se většinou jedná o nevyhovující nová zařízení. Firemní data s ním však budou špičkově zabezpečená, tudíž se k nim nedostane nikdo cizí. Navíc budete moci pracovat i z domova, což oceníte zejména v případě, pokud často jezdíte na služební cesty nebo pokud máte ve firmě zaměstnance na mateřské dovolené.
Repasované servery jsou ideální volbou!
Jak už bylo řečeno, pořízení nového serveru vyjde neskutečně draho. Proto existují servery repasované, což je v podstatě výpočetní technika použitá a následně vyřazená. Hlavní výhodou je možnost přizpůsobení podle vašich potřeb. Jednoduše se domluvíte s technikem v bazaru se servery, jaké požadavky máte, a on vám následně sestaví vlastní výpočetní techniku. Další výhodou je pochopitelně rapidně nižší cena než u nového přístroje.
Na některé servery si však dejte pozor
Rozhodně ale nelze říci, že se všechny servery hodí pro repasování. Některé značky jsou jednoduše na jedno použití, tudíž se po výměně za novější kus většinou likvidují. Repasovat se vyplatí především servery střední a vyšší kategorie, které ve své době patřily mezi naprostou špičku. Patří sem například servery DELL, HP nebo IBM. Již podle názvů výrobců vidíte, že se jedná o renomované značky, které se v oboru výpočetní techniky bezpochyby vyznají.
Jestliže právě rozjíždíte malou rodinnou firmu, rozhodně si pořiďte repasovaný server. Uvidíte, že se vedení společnosti a práce v ní stanou daleko příjemnější.